Jag önskade mig en burk...
lakritspulver i julklapp och fick en av min vackra syster - det var en höjdare vill jag lova!
Första testet blev de här supergoda och enkla lakritskaramellerna. (Originalreceptet hittade jag på coop.se, men gjorde om det en hel del)
Lakritskarameller
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl råsocker strö
1 dl ljus sirap
3 msk lakritspulver (Kung Markatta)
25 gr smör
flingsalt
Koka upp grädde, socker och sirap, sikta i lakritspulvret och vispa som bara den så att det löser sig.
Koka till 128-130 grader (min termometer är trasig) eller gör kulprov.
Ta av plattan och rör ner smöret. Häll i kanna och häll i små knäckformar och strö över flingsalt. Ställ kallt.

Busenkelt och kanongott.
Här har de i alla fall en strykande åtgång...